HENRIK OLAFSSON • Kontrabas • www.henrikolafsson.dk

 

› Præsentation
› CD'en "Acoustic Lines"
› Musikerne
› Anmeldelser
› Musik klip
› Diskografi
› Fotogalleri
› Kalender
› Links
› Kontakt

Acoustic Lines

Nogle af anmeldernes ord

"Smuk, akustisk cd med kontrabassen som solo-instrument og midtpunkt. Henrik Olafsson er en fremragende, melodisk bassist, og de medvirkende på pladen har en god sans for det minimalistiske og luftige univers.

En varm, smuk og ikke mindst utroligt vellydende cd."

MUSIKEREN

"Er det klassisk eller jazz? Eller er det etnisk,`world`eller noget helt tredje? Man kommer i tvivl, nar man lytter til bassisten Henrik Olafssons solo-udspil 'Acoustic Lines', men bliver hurtigt enig med sig selv om, at det er flintrende ligegyldigt, om musikken skal kaldes det ene eller det andet. For hvis bare musikken er god, er rubriceringen uden betydning.

Og go, ja rigtig god er denne akustiske skive, der er fyldt med følelser og billeder. Det er musik, man slapper af til, musik, der skaber god stemning og som man gerne vil være i selskab med.

Meget instrumentalmusik lider under, at musikerne hele tiden skal vise, hvor dygtige de er, altså ved at gøre tingene så svære som muligt, ved at spille ekstremt hurtigt osv. Ikke sådan her, hvor kunsten ligger i begrænsningens kunst.

Her er intet hæsblæsende over tempoet, men ren vellyd - vel at mærke af den slags, der ikke bliver til sødsuppe, men hele tiden rummer den spænding, som på en gang rummer det afslappede og det intense.

Alle spiller de tilbagelænet, ja næsten beskedent - som om de helst ikke vil høres. Og netop derfor hører man dem!

Numrene hedder blandt andet Sommertanker, En drøm, Legende barn og Lang rejse - alt sammen titler, som er med til at fortælle noget om musikken."

Steffen Lange - Midtjyllands Avis

"Henrik Olafsson: Acoustic Lines byder på kontrabasspil af høj klasse. Henrik Olafsson er en glimrende instrumentalist, og bakkes fornemt op.......Et album med masser af musikalske højdepunkter, sentimentalitet og hjertevarme."

Splint - Midthimmerlands Folkeblad

"Her er musik, som hviler i sig selv - ja, emmer af ro..."

Ole Brandt - Kalundborg Folkeblad

"..................Den disciplinerede, klassiske kontrabas - og de fint afstemte supplerende instrumenter - kombineret med et gennemført, gennemkomponeret repertoire gør, at Acoustic Lines må betegnes som en fin lille perle. En let og luftig sag, der bygger bro mellem den klassiske musik og kammerjazzen.

Det er ikke ofte man hører bassen forrest i lydbilledet, men Henrik Olafssons greb om instrumentet og greb om den nordiske melankoli gør bekendtskabet meget interessant......."

Ivan Rod - gaffa.dk


Læs mere på www.olafssongs.dk under Henrik Olafsson


Til toppen Til forsiden


Acoustic Lines